web analytics
نوشته قبلی نوشته بعدی ویزا و اجازه‌ی تحصیل کانادا
نوشته شده در تجربیات عمومی

ویزا و اجازه‌ی تحصیل کانادا

دانشجوی ارشد بیوفیزیک محاسباتی ام در دانشگاه تورنتو. مقطع کارشناسیم رو در دانشگاه شریف فیزیک خوندم با ماینور علوم‌کامپیوتر. از دوره راهنمایی برنامه‌نویسی میکردم و در دانشگاه هم ادامه دادمش. به کاربرد‌های علوم کامپیوتر در سایر علوم (مثل بیوانفورماتیک یا فیزیک محاسباتی) علاقه‌مندم و در همین زمینه‌ها میخوام ادامه‌تحصیل بدم. بقیه‌ی علاقه‌هام شامل تحلیل داده، علوم اجتماعی محاسباتی، اقتصاد و بازار بورسه.

ویزا و اجازه‌ی تحصیل کانادا منتشر شده در 29 آوریل 2019ارسال دیدگاه

دانشجوی ارشد بیوفیزیک محاسباتی ام در دانشگاه تورنتو. مقطع کارشناسیم رو در دانشگاه شریف فیزیک خوندم با ماینور علوم‌کامپیوتر. از دوره راهنمایی برنامه‌نویسی میکردم و در دانشگاه هم ادامه دادمش. به کاربرد‌های علوم کامپیوتر در سایر علوم (مثل بیوانفورماتیک یا فیزیک محاسباتی) علاقه‌مندم و در همین زمینه‌ها میخوام ادامه‌تحصیل بدم. بقیه‌ی علاقه‌هام شامل تحلیل داده، علوم اجتماعی محاسباتی، اقتصاد و بازار بورسه.

گرفتن ویزا و اخذ اجازه‌ی تحصیل (Study Permit) از دولت کانادا یه مرحله‌ی استرسی و کمی چالش‌برانگیز بعد از گرفتن پذیرش و قبل از ورود به کاناداست. در پست قبل در خصوص تجربه‌هام درباره‌ی گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های کانادا گفتم. بعد از گرفتن پذیرشم درگیر پروسه‌ی گرفتن ویزا و اجازه‌ی تحصیل از دولت کانادا شدم که در این پست قصد دارم تا در این خصوص تجربه‌هام رو به اشتراک بذارم.
نکته: اگه پذیرش شما از یکی از کالج‌ها یا دانشگاه‌های استان کبکه، باید یه سری مراحل اضافه برای گرفتن CAQ طی کنین که من ازش بی‌اطلاعم و در این پست هم بهشون اشاره نخواهم کرد.

چه مدارکی برای گرفتن اجازه‌ی تحصیل لازمه؟

نکته: تمام موارد خواسته‌شده در زیر رو باید اسکن کنین و به صورت آنلاین در سایت اداره مهاجرت کانادا آپلود کنین. در هیچ مرحله‌ای لازم نیست مدارک رو پست کنین یا به صورت دستی به سفارت تحویل بدین. فقط برای انجام بایومتریک باید به خارج از ایران سفر کنین.

  1. نامه پذیرش: اول از همه شما باید از یک موسسه‌ی مجاز تحصیلی، نامه‌ی پذیرش دریافت کرده باشین. موسسه‌ی شما باید شماره‌ی DLI یا همون Designated learning institution داشته باشه ( لیست این موسسات رو میتونین اینجا ببینین). نامه‌ی پذیرش باید در سربرگ رسمی موسسه باشه، اسم و فامیل و تاریخ تولد شما رو در بر داشته باشه، شماره DLI خود موسسه رو ذکر کرده باشه، تاریخ شروع و پایان برنامه تحصیلی شما و میزان شهریه‌ و میزان فاندتون (در صورت وجود) رو ذکر کرده باشه، و مهر و امضای مسئول آموزش موسسه‌ هم زیرش باشه.
  2. گذرنامه: باید یه گذرنامه معتبر داشته باشین که بالای ۶ ماه (ترجیحا تا آخر دوره تحصیلتون در کانادا) اعتبار داشته باشه. صفحه‌ی اول و تموم صفحه‌هایی که مهر یا ویزا توشونه به همراه یه صفحه خالی ازش رو باید به اداره مهاجرت کانادا ارائه بدین.
  3. اثبات تمکن مالی: باید یک فایل PDF حداکثر ۴ مگابایتی درست کنین که توش اثبات کنه که تمکن مالی لازم برای تحصیل در کانادا رو دارین. معمولا باید شهریه‌ی سال اولتون + ۱۰,۰۰۰ دلار کانادا رو داشته باشین. ولی این مینیموم چیزیه که میخواد. بهتره که مقدار شهریه سالانه + ۲۰ – ۳۰ هزار دلار کانادا رو به سفارت نشون بدین. میتونین نامه‌ی فاندینگ دانشگاه، نامه‌ی تعهد محضری از کسی که ساپورت مالی‌تون میکنه (یک ساپورتر مثلا پدر – مادر)، گردش مالی ۶ ماه اخیر حساب بانکی خودتون یا ساپورترتون، فیش حقوقی خودتون یا ساپورترتون، سند خونه یا زمین یا مغازه به اسم خودتون یا ساپورترتون و … رو ارائه بدین. بهتره که اول این فایل PDF، یک کاور لتر بنویسین که توضیح بده هر بخش از هزینه‌هاتون رو از کجا تامین میکنین و بعدش فهرست بزنین و به ازای هر بخش، مدرک مربوط بهش رو در صفحه‌ی خودش ذکر کنین. دقت کنین که تمام مدارکی که فارسی هستند رو باید در یک دارالترجمه رسمی، به انگلیسی یا فرانسوی ترجمه کنین و هم اصلش و هم ترجمه‌ش رو اسکن کنین.
  4. عکس: یه قطعه عکس رنگی چهره با ابعاد حداقل ۳۵mm × ۴۵mm با کیفیت حداقل ۶۰۰ پیکسل/اینچ از خودتون رو باید آماده کنین.
  5. پرکردن فرم‌های لازم: بسته به شرایطتون، یک سری فرم براتون میاد که پر کنین. وقتی آنلاین اپلای میکنین، فرم‌هایی که لازمه تا پر کنین رو بسته به شرایطتون، خود سیستم بهتون پیشنهاد میده که پر کنین. مثلا من فرم‌های imm1294e، imm5645e و imm5257b_1 رو پر کردم.
  6. مدارک اختیاری: یک بخش دیگه به اسم Client Information وجود داره که به شما اجازه میده هر مدرک دیگه‌ای که فک میکنین لازمه رو در قالب یک فایل PDF دیگه ارائه بدین. در خصوص این مورد بعدا دوباره صحبت میکنم.

مدارکم رو کجا باید آپلود کنم؟

به این آدرس برید. در اواسط صفحه، گزینه‌ی Continue to GCKey رو بزنین. در صفحه‌ی جدیدی که باز میشه یک اکانت بسازین. به سوالاتی که میپرسه دقیق، درست و صادقانه جواب بدین تا خودش بعد از کلی سوال و جواب، به جایی که باید مدارکتون رو آپلود کنین برسونتتون.

در بخش Client Information چه مدارکی بذارم؟

پرونده‌ی ایرانی‌ها، در سفارت کانادا در آنکارا بررسی میشه. سفارت کانادا در آنکارا یک چک‌لیست داره که توش برای ایرانی‌ها یه سری موارد اضافه درخواست کرده که این موارد باید در کلاینت اینفورمیشن گذاشته بشن. در کل اگه میخواین مو لا درز مدارکتون نره، موارد زیر رو قرار بدین (تا جای ممکن همه شون رو فراهم کنین. ولی اگه یکی دو تا از موارد براتون مقدور نبود، اشکالی نداره):

  1. برنامه تحصیلی یا Study Plan که یه نامه یکی دو صفحه‌ای به زبون انگلیسی یا فرانسویه که شما خطاب به افسر اداره مهاجرت مینویسین و توش توضیح میدین که کی هستین و رشتتون چیه و فیلد تحقیقاتی تون چیه و تا حالا چه ریسرچ‌هایی کردین و چرا میخواین ادامه تحصیل بدین و چرا کانادا و اون دانشگاه مقصدتون رو انتخاب کردین و اونجا قراره چه رشته ای رو ادامه بدین و با چه استادی کار کنین و چه تحقیقاتی انجام بدین و این برنامه تحصیلی چطوری بهتون سود میرسونه و برنامه‌تون برای بعد از اتمام تحصیل چیه. توی استادی پلن حتما به اینکه تحصیلتون در کانادا باعث میشه موقعیت‌های شغلی خوبی در ایران به‌دست بیارین و برنامه‌تون اینه که بعد از تحصیل به ایران برگردین اشاره کنین.
  2. رزومه یا CV تون که توش به دقت ریسرچ‌هاتون و کورس‌های مرتبطتون رو توضیح داده باشه. من همونی که برای اپلای دانشگاه فرستادم رو گذاشتم.
  3. مدرک زبان مثل کارنامه تافل یا آیلتس یا هر امتحان زبانی که برای پذیرشتون استفاده کردین، به نحوی که ثابت کنه شما توانایی لازم برای برقراری ارتباط به انگلیسی (یا فرانسوی!) رو دارین.
  4. گواهی عدم سوپیشینه که میتونین از دفاتر پلیس+۱۰ درخواست بدینش، به همراه ترجمه‌ش.
  5. شناسنامه و ترجمه‌ش.
  6. کارت ملی و ترجمه‌ش.
  7. شناسنامه و پاسپورت ساپورترتون
  8. گواهی اشتغال به تحصیل یا گواهی پایان تحصیل یا یه چیزی شبیهش!
  9. جاب آفر یا پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرمای ایرانی که ذکر کنه حاضره بعد از اتمام تحصیلتون، به شما شغل و بیمه و حقوق و مزایا بده و تحصیل شما به درد اون شغل میخوره.
  10. تای یا هرگونه سندی که نشون از وابستگی شما به کشورتونه و باعث میشه بعد از اتمام تحصیلتون، به ایران برگردین. در خصوص این مورد بعدا یکم بیشتر صحبت می‌کنم.

دقت کنین که این موارد رو درست درمون و ترتمیز و مرتب و منظم، همه رو قشنگ در شماره صفحه خودشون به ترتیب قرار بدین و براش فهرست بزنین و قبل از فهرست هم یه کاور لتر بذارین که توضیح بده چه چیزایی گذاشتین و چرا! طوری که افسر مهاجرت وقتی میخونه اینا رو، گیج نشه که اینا چی ان.

بعد از اینکه مدارکم رو سابمیت کردم باید چیکار کنم؟

بعد از اینکه تموم مدارک رو آپلود کردین، باید ۲۳۵ دلار کانادا (در حال حاضر این مقداره! ممکنه بعدا بیشتر بشه!) پول بررسی پرونده‌تون و بایومتریک رو پرداخت کنین. پرداختش رو باید مثل پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه‌هاتون یا با کارت پرداخت بین المللی انجام بدین و یا از سایت‌های واسطه مثل تهران‌پی‌منت یا شریف‌ویزا انجام بدین. بعد از پرداخت، سابمیت شما انجام میشه و باید منتظر دریافت نامه‌ی بایومتریک بمونین. این نامه در بعضی موارد همون لحظه، در بعضی موارد ۱ روز بعد، در بعضی موارد ۲ روز بعد و به همین ترتیب در بعضی موارد تا ۱ هفته بعد از سابمیت براتون میاد. اگه بیشتر از ۱ هفته نامه‌تون براتون نیومد، باید وب‌فرم بزنین و به سفارت اطلاع بدین. تا ۱ ماه بعد از دریافت این نامه وقت دارین که به همراه پاسپورتتون و کپی این نامه، به یکی از وک‌های کانادا برین. لیست Vacها یا همون Visa Application Centre ها رو میتونین اینجا ببینین. من خودم به وک استانبول رفتم ولی بین وک ها هیچ فرقی نیست و هرجا که برین در نهایت پرونده تون در آنکارا بررسی میشه! بعد از انجام بایومتریک، بین ۱ روز تا ۱ هفته بعد، باید اطلاعات بایومتریکتون مثل Biometrics Number و تاریخ انجامش و تاریخ انقضاش در پروفایلتون ثبت شه. اگه نشد مجددا وب‌فرم بزنین و اطلاع بدین.

بایومتریک چیه؟

بعد از سابمیت مدارکتون، اگه در ۱۰ سال گذشته قبلا اینکار رو انجام ندادین، باید به یکی از وک‌های کانادا برین تا ازتون عکس‌برداری کنن و اثر انگشتتون رو ثبت کنن. یک‌بار که این کار رو انجام بدین، تا ۱۰ سال بعد هربار که بخواین برای ویزای کانادا اقدام کنین، دیگه لازم نیست به خارج از ایران سفر کنین و به وک کانادا برین و همون بایومتریک قبلی‌تون معتبره.

برای انجام بایومتریک باید وقت بگیرم؟

میتونین هرموقه که تونستین به هر وکی که تونستین برین. مادامی که نامه بایومتریکتون (Biometrics Collection Letter) رو گرفتین و یک ماه از دریافتش نگذشته و پاسپورتتون همراهتونه میتونین برین بایومتریکتونو هرموقه که خواستین انجام بدین. ولی اگه وک شلوغ باشه، ممکنه چن ساعت معطل شین یا حتی بگن برین فردا بیاین! میتونین از وک مورد نظر وقت هم بگیرین که اگه بگیرین و در ساعت خودتون مراجعه کنین، حتما کارتون تو کمتر از ۵ دقیقه انجام میشه! برای وقت گرفتن توی گوگل سرچ کنین تا سایت وک مورد نظرتون بیاد و از سایتش وقت بگیرین. مثلا برای وک استانبول، وبسایتش اینه که باید اکانت بسازین و از داخل اکانتتون وقتایی که اوپنه رو سلکت کنین! اگه وقت گرفتین، به همراه پرینت نامه‌ی بایو و پاسپورتتون، نامه‌ی وقتتون رو هم پرینت کنین و ببرین که کارتون سریع پیش بره.

بعد از انجام بایومتریک، باید چیکار کنم؟

صبر! مدت زمان تقریبی که باید منتظر باشین رو میتونین از اینجا ببینین. الآن که دارم این پست رو مینویسم، مدت زمان انتظار برای استادی پرمیت ایرانی ها رو ۶ هفته ذکر کرده. ولی به صورت هفتگی این زمان ها آپدیت میشن. دقت کنین که این فقط زمان میانگینه! بسیاری موارد وجود دارن که یکی دو هفته ای بررسی پرونده شون انجام میشه، بسیاری هم وارد هفته ی ۱۵ ام و ۲۰ ام شدن و هنوز خبری نشده! دنبال پیدا کردن پترن و الگو و قانون نباشین. پارامتر شانس هم بسیار دخیله! دو نفر که پرونده شون بسیار شبیهه و همزمان با هم سابمیت کردن و بایومتریک انجام دادن، گاها تا ۲ ماه اختلاف بین زمان بررسی پرونده شون مشاهده میشه!

بعد از بررسی پرونده‌م، چه اتفاقی میفته؟

اگه شایستگی ورود به کانادا رو داشته باشین (مثلا اینکه از یه دانشگاه پذیرش دارین) و از بک گراند چک سربلند بیرون بیاین و افسر مهاجرت قانع بشه که شما قرار نیست برین اونجا که پناهنده شین و به کشورتون برمیگردین و تمکن مالی کافی برای ساپورت خودتون در طول مدت اقامت رو هم دارین، قاعدتا باید با پرونده‌تون موافقت بشه. یک نامه براتون میاد که اصطلاحا بهش میگن کوریسپاندنس لتر که توش از اینکه بایومتریکتون معتبر بوده گفته. چند روز بعدش هم یک نامه میاد که اصطلاحا بهش میگن پاس ریکوئست که توش گفته باید برای کامل شدن پروسه‌، پاسپورتتون رو به سفارت برسونین. میتونین مجددا به یک وک برین و پاسپورتتون رو شخصا ببرین. میتونین هم پاسپورتتون رو به آژانس‌های مسافرتی بسپارین تا براتون ویزاتون رو به اصطلاح پیک‌آپ کنن. طبیعتا راه حل دوم خیلی کم هزینه تره! بعد از اینکه پاسپورتتون رو بفرستین، ویزاتون رو درش درج میکنن و دوباره به وک بر میگردونن و آژانس مسافرتی از وک تحویل میگیره و به شما برمیگردونه. بعد از اینکه ویزاتون در پاسپورتتون درج میشه، براتون دوباره یه نامه‌ی کارسپاندنس لتر مجدد میاد. این نامه رو باید پرینت کنین و موقعی که اولین بار وارد خاک کانادا میشین، به افسر مهاجرت بدین تا براتون استادی پرمیت (اجازه‌ی تحصیل) رو صادر کنه.

سوال و جواب!

فرق بین ویزا و استادی پرمیت چیه؟

ویزا اجازه‌ی ورود شما به خاک کاناداست. با ویزای معتبر، میتونین به کانادا وارد شین. ولی استادی پرمیت اجازه ی درس‌خوندن شماست. با ویزای خالی نمیتونین درس بخونین! همچنین استادی پرمیت علاوه بر تحصیل، به شما اجازه‌ی موندن رو هم میده. ینی اگه ویزاتون تموم بشه و استادی پرمیت داشته باشین، موندنتون در کانادا قانونیه و تا وقتی که خارج نشین، مشکلی نخواهین داشت. اما اگه خارج بشین، برای ورود مجدد باید ویزا داشته باشین و با استادی پرمیت خالی نمیتونین وارد شین!

آیا بعد از دریافت پذیرش، بازم ممکنه با درخواست استادی پرمیتم مخالفت بشه؟

بله! افسر مهاجرت تصمیم میگیره که درخواست شما قانع‌کننده هست یا نه. معمولا کسایی که از کالج پذیرش دارن بیشتر ریجکت میشن. اگه از دانشگاه پذیرش دارین و فول فاندین (یا اگه فول فاند نیستین تمکن مالی خوبی دارین) و مرتکب جرم و جنایتی نشده باشین و مشمول تحریم خارجی‌ای نباشین و رشته‌تون حساس نباشه (مثلا مرتبط به نفت و گاز و هسته‌ای و … نباشه) و اینا، دلیلی نداره که ریجکت بشین. ولی بازم ممکنه خییلییی طولانی بشه و حتی به شروع ترم تحصیلی‌تون نرسین. بنابراین توصیه میشه که به محض اینکه نامه پذیرشتون رو دریافت کردین، اقدام کنین!

تای چیه؟

برای اینکه آفیسر قانع بشه که شما بعد از تحصیل به کشورتون بر میگردین، لازمه که به کشورتون وابستگی نشون بدین. مثلا اینکه در کانادا فامیل نزدیک نداشته باشین و همه فامیلاتون ایران باشن. یا یکی از اقوام نزدیک مثل پدر یا مادر بیمار باشه یا یکی شون در قید حیات نباشه و دیگری زنده باشه و شما و برای مراقبت ازشون لازم باشه که برگردین. یا در ایران املاک زیاد داشته باشین. یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرما (جاب آفر) داشته باشین که توش ذکر کنه بعد از تحصیل حاضره به شما شغل با سمت بالا و حقوق خوب بده و یا هرچیز دیگه که تمایل شما به برگشتن رو افزایش بده. البته برای کسایی که گپ تحصیلی نداشتن و سنشون کمه و از دانشگاه (نه کالج) پذیرش دارن، زیاد واجب نیست چیزی تحت عنوان تای ارائه بدن.

اگه یکی از مدارکم رو یادم بره که موقع سابمیت بذارم، چیکار کنم؟

اگه مدرک حیاتی برای تصمیم گیری آفیسر احتیاج باشه و شما نذاشته باشین، ازتون میخوان که بفرستین (اصطلاحا اسک میشین) و توی اکانتتون یه جای جدید برای آپلودش باز میشه. قبل از اینکه اسک بشین هم میتونین وب‌فرم بزنین و اسناد اضافه‌تون رو بفرستین. اما در صورت وب‌فرم زدن، زمان بررسی پرونده‌تون بیشتر میشه. بنابراین توصیه میشه که صبر کنین! ممکنه بدون اون مدرک هم ویزا بشین و اگر هم حتما لازم باشه، در اون صورت افسر مهاجرت ازتون اسک میکنه که بفرستین.

آیا مدارکی که ترجمه میکنیم، باید مهر دادگستری هم داشته باشن؟

برای استادی پرمیت خیر! نه مهر دادگستری، نه مهر وزارت خارجه و نه مهر نهاد دیگه ای لازم نیست و مهر مترجم کافیه!

آیا میشه بعد از سابمیت یا بعد از بایو، پاسپورت رو عوض کرد؟

بله! البته ویزا به مدت اعتبار پاسپورتی که سابمیت کردین صادر میشه. اما به هر حال اگه پاسپورتتون رو عوض کنین، موقعی که پاس‌ریکوئست میشین، پاسپورت جدیدتون رو میفرستین برای پیک‌آپ و ویزا با مدت اعتبار پاسپورت قبلی‌تون، در پاسپورت جدیدتون درج میشه. البته استادی پرمیت که موقع ورودتون به کانادا صادر میشه، تا انتهای دوره تحصیلتون صادر میشه!

بعد از رفتنم به کانادا، میتونم به ایران برگردم؟

تا موقعی که ویزاتون معتبر باشه، میتونین هرچندبار که خواستین به کانادا وارد شین. اگه ویزاتون تموم شه ولی استادی پرمیت معتبر داشته باشین هم، حدودا یکی دو ماه قبلش اقدام کنین و بدون مشکل باید ویزای جدیدتون بیاد. بعدش میتونین به ایران سفر کنین و دوباره بدون مشکل برگردین.

اگه من برم کانادا، خونواده‌م هم میتونن بیان دیدنم؟

شما که میتونین برای هرکسی که میخواین دعوتنامه بفرستین. اما تجربه نشون میده که فقط به پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ شما راحت ویزا میدن. خواهر و برادرتون هم مشاهده شده که ویزا بشن ولی سخت تر. برای بقیه‌ی آدما ولی اگه دلیل خیلی موجه و قانع‌کننده‌ای نداشته باشین، نمیتونین کاری کنین!

آیا همسرم میتونه با من به کانادا بیاد؟

اگه متاهل باشین، میتونین برای همسرتون درخواست اجازه‌ی کار یا Open Work Permit کنین. در این صورت همسرتون اجازه ورود و خروج و کار کردن در کانادا رو پیدا میکنه. البته در خصوص جزئیات فرآیندش من مطلع نیستم و صرفا اطلاع دارم که میشه!

چندتا توصیه

یکی اینکه سعی کنین از دانشگاه پذیرش بگیرین و نه از کالج! کالج احتمال ریجکتیش بالاست. دیگه اینکه سعی کنین هیچ جوره هیچ دروغی به اداره مهاجرت نگین یا اطلاعات حیاتی رو پنهان نکنین. در آخر هم بدونین که وکلا و مشاورای تحصیلی، کارنامه‌ی سیاهی در کلاهبرداری و دروغگویی دارن و کار خاصی براتون پیش نمیبرن. خودتون برای خودتون اقدام کنین و سعی کنین از وکیل استفاده نکنین. یه گروه تلگرامی خیلی مفید هست (این لینکشه) که برای من به شخصه بسیار مفید بود. توش آدمای زیادی که اقدام کردن و مثل شما منتظرن رو پیدا میکنین و آدمای زیادی که خیلی تجربه دارن و اگه براتون سوالی پیش بیاد بهتون کمک میکنن.

یه توصیه دیگه اینه که برای پرکردن فرم‌ها از آخرین ورژن Adobe Acrobat Reader استفاده کنین. برای ساخت فهرست و صفحه‌بندی فایل‌های PDFاتون، میتونین از pdfsam basic استفاده کنین. اگه هم حجم فایل پی دی افتون از مقدار مجاز بیشتر شد، از سایت https://ilovepdf.com میتونین حجمش رو کاهش بدین.

دانشجوی ارشد بیوفیزیک محاسباتی ام در دانشگاه تورنتو. مقطع کارشناسیم رو در دانشگاه شریف فیزیک خوندم با ماینور علوم‌کامپیوتر. از دوره راهنمایی برنامه‌نویسی میکردم و در دانشگاه هم ادامه دادمش. به کاربرد‌های علوم کامپیوتر در سایر علوم (مثل بیوانفورماتیک یا فیزیک محاسباتی) علاقه‌مندم و در همین زمینه‌ها میخوام ادامه‌تحصیل بدم. بقیه‌ی علاقه‌هام شامل تحلیل داده، علوم اجتماعی محاسباتی، اقتصاد و بازار بورسه.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *